خوشا به حال آنان که با شهادت رفتند! خوشا به حال آنانکه که در این قافله نور جان و سر باختند! خوشا به حال آنانکه این گوهرها را در دامن خود پروراندند.امام خمینی(ره)
بار خدايا توانائيم ده تا در اين جبهه ها تزكيه شوم و بوسيله اين تزكيه به تو نزديك گردم.شهيد غلامرضا حسين پور
 
 

پیوندها

 
 

 
ایام ا... (گیلان در جنگ)


گزارش روز شمار 24/3/1358
نوشته شده توسط گروه تفحص رشت   
چهارشنبه 24 خرداد 1391 ساعت 06:37

بسمه تعالی

 

* مقاله شدید اللحن روزنامه الثوره با عنوان" معذور است آنکه هشدار داده" علیه انقلاب اسلامی و اعلام صریح حمایت عراق از تحرکات جدایی طلبانه در خوزستان.

* تفسیر جانبدارانه روزنامه آیندگان از بهانه های عراق برای مداخله در امور ایران بویژه در خوزستان؛ تحلیل هفته نامه سروش از اقدامات خصمانه دولت بغداد علیه انقلاب اسلامی.

* بیانیه" میان طفیل محمد" رئیس جماعت اسلامی پاکستان در تقبیح توطئه دشمنان انقلاب اسلامی برای برانگیختن تعصبات مذهبی و منطقه ای جهت ضربه زدن به انقلاب و درخواست حراست مردم ایران از حکومت اسلامی که عطیه الهی است.

* گزارش یونایتدپرس از درخواست برخی روزنامه های عربی از رهبران کشورهای عربی یافتن راه حل فوری جلوگیری از ادامه مناقشات ایران و عراق؛ گزارش خبرگزاری فرانسه از اوضاع مرزی بین دو کشور.

* برپایی تظاهرات گسترده در قم به دعوت" حرکت انقلاب اسلامی عراق" در اعتراض به دستگیری آیت الله سید محمد باقر صدر و بمباران روستاها و تجاوزات رژیم عراق به خاک ایران.

* تلگرام امام خمینی به آیت الله سید محمد باقر صدر پس از آزادی ایشان از بازداشتگاه؛ خبر هجرت احتمالی آیت الله صدر به ایران.

* پرواز شناسایی عراقی بر فراز پاسگاه های انجیره، هلاله و نی خضر در استان ایلام.

* اطلاعیه شیخ عزالدین حسینی در محکومیت اقدامات خرابکارانه حزب بعث عراق و حمله به روستاهای مرزی ایران و درخواست از دولت موقت برای عدم پذیرش پوزش دولت عراق و همچنین حمایت وی از هدف های حزب جمهوری خلق مسلمان.

* تلگرام گروهی با عنوان "کمیته آوارگان نقده" خطاب به مهندس بازرگان، استاندار آذربایجان غربی و آیت الله شریعتمداری و تهدید به اینکه ده روز دولت درباره مشکل آوارگان اقدام جدی نکند، بیش از یازده هزار نفر به یکی از کشورهای همسایه پناهنده خواهند شدند.

* مصاحبه مطبوعاتی آیت الله ربانی شیرازی: عده ای چپ گرا و پیروان مکتب های مادی و ساواکی ها دست به دست هم داده بودند تا بر نقده تسلط پیدا کنند و سپس کردستان جدا از ایران تشکیل دهند.

* علل شرکت نکردن شورای هماهنگی روحانیون منطقه سقز در کنفرانس سنندج را حجت الاسلام جلال الدین شافعی رئیس شورا در جلسه جمعیت کردهای مقیم مرکز تشریح کرد.

* تحلیل نشریه کار با عنوان" پیرانشهر در ورطه فاجعه است" با هدف فضاسازی مطلوب سازمان چریک ها و جلوگیری از استقرار حاکمیت دولت در کردستان و نیز اعتراض به عدم فروش جنگ افزارهای پیشرفته ایران.

* اطلاعیه شماره 19 سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی مشتمل بر اسناد مدارک و پروندهای حماد شیبانی و محمد رضا سعادتی که اولی به اتهام قاچاق اسلحه و کوشش برای خارج کردن غیرقانونی دو کرد عراقی و دومی به اتهام جاسوسی برای شوروی در بازداشت هستند.

* اعلام مواضع جنبش مسلمان مبارز در قبال جهت گیری نظام و هیئت حاکمه جدید، روند حوادث و تحولات به گونه ای است که برای بسیاری از مبارزان آگاه نگرانی هایی در مورد سرنوشت و جهت حرکت انقلاب بوجود آورده است.

* اظهار نظر ضد و نقیض سرتیپ امیر رحیمی فرمانده دژبان مرکز و سرلشکر فرید رئیس ستاد ارتش درباره شرکت پرسنل ارتش در احزاب و دسته های سیاسی.

* اظهارات امیر انتظام سخنگوی دولت درباره روابط ایران و آمریکا پس از قطعنامه سنای آمریکا. سخنان وزیر خارجه آمریکا درباره اوضاع ایران.

* گزارش وابسته نظامی آمریکا در تهران به فرمانده تجهیزات نیروی دریایی آمریکا درباره اهداف و برنامه های دفتر دفاعی و مستشاری آمریکا در تهران از برقراری با نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران.

* اظهار ناامیدی وزیر دفاع کانادا از احتمال دستیابی آن کشور به 77 فروند جنگیده اف- 14 ایران که مدتی پیش بازخرید آن توسط آمریکا مطرح شده بود.

* انتقاد شدید صادق المهدی نخست وزیر اسبق سودان از علمای الازهر به دلیل صدور بیانیه ای در توجیه قراداد صلح کمپ دیوید بین مصر و اسرائیل و تشریح" دلایل ابلهانه بودن بیانیه".

 

برگرفته از کتاب روز شمار جنگ ایران و عراق- زمینه سازی؛ جلد دوم بحران در خوزستان؛ نویسنده حسین یکتا

مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

 

 

 

 

 

 
گزارش روز شمار 23/3/1358
نوشته شده توسط گروه تفحص رشت   
سه شنبه 23 خرداد 1391 ساعت 06:16

بسمه تعالی

 

* تلاش گسترده مقامات اجرایی، قضایی و نیروهای کمیته ها و پاسداران انقلاب برای مقابله با عوامل ضد انقلاب و بمب گذار درخوزستان؛ انتشار اطلاعیۀ دادستان انقلاب اسلامی آبادان و خرمشهر دربارۀ محدودیت عبور و مرور شبانه از جاده های مرزی و ضرورت دریافت پروانه حمل سلاح در منطقه.

* گزارش ملاقات شیخ عیسی خاقانی با استاندار خوزستان و آزادی زندانیان عرب دستگیر شده در وقایع خرمشهر.

* مصاحبۀ شیخ عیسی خاقانی دربارۀ حوادث خرمشهر، وحدت کلمه بین عرب و عجم، رد تجزیه طلبی، حمایت از مدنی(استاندار) و علوی(فرماندار)، نام خلیج فارس، کمیته ای بررسی مسائل خرمشهر، تشکیل مجدد کانون فرهنگی عرب و همچنین فعالیت هایش در قطر.

* دیدارعده ای از نمایندگان عشایر خوزستان، هیئتی از ترکمن صحرا و همچنین عده ای از نظامیان تبریز با امام خمینی(ره)؛ سخنان امام دربارۀ تفرقه اندازی های ضد انقلاب در صفوف ملت، ارتش ایده آل و شایعات وجود اختلاف بین ایشان وآیت الله شریعتمداری.

* رئیس تشکیلات حزب جمهوری اسلامی خلق مسلمان در آذربایجان با ذکر علل انصراف از برگزاری راهپیمایی روز جمعه(25/3/58)، هدف این راهپیمایی را اعتراض به فشار و اختناق در مملکت عنوان کرد. مصاحبه آیت الله شریعتمداری با خبرگزاری فرانسه و تهدید به عدم شرکت در رفراندوم قانون اساسی در صورت تشکیل نشدن مجلس مؤسسان.

* مصاحبه دکتر صادق طباطبایی معاون سیاسی وزیر کشور درباره چگونگی تشکیل مجلس خبرگان، مراجعه به آرای عمومی و سابقه آن در دنیا و همچنین توضیح در مورد برخی موارد مندرج در پیش نویس قانون اساسی.

* گزارش سفارت آمریکا در تهران از مذاکره مأمور سیاسی سفارت با دکتر ناصر میناچی وزیر ارشاد ملی و جهانگردی درباره راه های بهبود روابط ایران و آمریکا، آینده دادگاه های انقلاب و قانون اساسی جدید ایران.

* اجتماع بزرگ مردم در پی آزادی آیت الله سید محمد باقر صدر از بازداشتگاه رژیم عراق و سخنرانی و استیضاح دولت عراق توسط ایشان.

* روزنامه الثوره(ارگان حزب بعث عراق): دولت ایران باید از بلند پروازی های قدیمی خود یعنی تسلط بر خلیج(فارس) صرف نظر نماید و سه جزیره کوچک ابوموسی، تنب بزرگ و کوچک را به اعراب بازگرداند. پاسخ شدید روزنامه کیهان به الثوره: چه کسی با آتش بازی می کند؟... ایران کانون بزرگ آتش است که آماده است هر خصم اهریمنی را در خود بسوزاند.

* تحلیل نشریه مردم(ارگان حزب توده ایران) با عنوان"سیاست خطرناک دولت عراق"، محکومیت مداخلات عراق در امور داخلی ایران و هشدار به رهبران بعثی که ملت ایران دست متجاوز عراق را قطع خواهد کرد.

* روزنامه کویتی الهدف: در حالی که انقلاب ایران از آرمان های مردم فلسطین جانبداری می کند، اعراب ایران دست به اقداماتی زده اند که به سود منطقه نیست.

* قطع روابط دیپلماتیک عراق و یمن جنوبی با فراخوانی سفیر عراق از عدن در اعتراض به سیاست خشونت آمیز یمن جنوبی در برابر مقامات عراقی در عدن.

 

برگرفته از کتاب روز شمار جنگ ایران و عراق- زمینه سازی؛ جلد دوم، بحران در خوزستان؛ نویسنده، حسین یکتا

مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

 

 

 

 

آخرین به روز رسانی در سه شنبه 23 خرداد 1391 ساعت 06:33
 
گزارش روز شمار 22/3/1358
نوشته شده توسط گروه تفحص رشت   
دوشنبه 22 خرداد 1391 ساعت 04:33

بسمه تعالی

 

* سخنان استاندار خوزستان دردیدار با نمایندگان عشایر عرب منطقه درباره تقسیم عادلانه اراضی، رفع ستم های گذشته، مبارزه با قاچاق اسلحه، خلع سلاح عمومی و...

* برگزاری پنجمین و ششمین جلسه کنفرانس خودمختاری کردستان در سنندج و ادامه مباحث نمایندگان کردهای بخش های مختلف؛ صدور قطعنامه پایانی 15 ماده ای و تأکید بر رعایت شأن برابر تشیع وتسنن در قانون اساسی، تأمین خودمختاری خلق های ایران در چارچوب حکومت اسلامی و...

* لغو راهپیمایی اعلام شده حزب جمهوری اسلامی خلق مسلمان ایران به دستور آیت الله شریعتمداری؛ اطلاعیه حزب: آیت الله شریعتمداری اعلام نمودند به لحاظ احتیاط در مسائل مملکتی و مساعد نبودن شرایط فعلی این تظاهرات برگزار نخواهد شد.

* صدور احکام اعضای ستاد فرماندهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی اهواز و آبادان؛ اعلام اسامی و مسئولیت هر یک از اعضا.

* برگزاری کنفرانس مطبوعاتی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی برای ارائه توضیح درباره تشکیلات، اهداف و نقش سیاسی- نظامی و امنیتی سپاه با شرکت حجت الاسلام لاهوتی نماینده امام، فروتن مسئول روابط عمومی و ابوشریف مسئول عملیات سپاه.

* بیانات امام خمینی در جمع وزیر امور خارجه و سفرای ایران در کشورهای خارجی: با کمال استقلال عمل کنید... محکم بایستید در مقابلشان، مسائل را بطور جدی و به طور اینکه یک ابر قدرت با یک ابر قدرت دارد صحبت میکند نه یک ضعیف با یک قوی،... سفارتخانه هایتان را رنگ اسلامی بدهید...اگر شما یک قدم عقب بروید آنها جلوتر می آیند...

* ملاقات سفیر شوروی با امام خمینی در قم و تأکید امام بر علاقه ایران به داشتن روابط دوستانه با شوروی و لزوم تلاش مسکو از قاچاق اسلحه  به ایران و عدم مداخله در امور افغانستان.

* اظهارات فرماندار سردشت درباره حمله هواپیماهای عراقی به خاک ایران و میزان تلفات و خسارات وارده و نوع بمب های به کار گرفته شده.

* عذرخواهی رسمی السامرایی سفیر عراق در تهران از بمباران چند روز گذشته مناطق مرزی ایران در ملاقات با مهندس بازرگان و دکتر یزدی؛ تشدید جنگ تبلیغاتی روزنامه الثوره ارگان حزب بعث عراق و رادیوصوت الجماهیر علیه انقلاب وهشدار به رهبران جمهوری اسلامی ایران به پرهیز از بازی با آتش.

* بازتاب گسترده خبر دستگیری آیت الله صدر توسط نیروهای امنیتی عراق در محافل سیاسی- مذهبی و رسانه های گروهی ایران؛ تلگرام آیت الله سید عبدالله شیرازی از مشهد برای آیت الله خویی در محکومیت دستگیری آیت الله صدر؛ انتشار اطلاعیه سید محمد شیرازی دراین باره؛اجتماع علما و طلاب خارجی مقیم قم د رمنزل آیت الله گلپایگانی و سخنرانی ایشان؛ سخنان آیت الله شریعتمداری؛ تلگرام آیت الله مرعشی به آیت الله خویی؛ گزارش رادیو لندن از تظاهرات شیعیان عراق در اعتراض به این دستگیری.

* وزیر خارجه آمریکا، هیچ نشانه ای از اینکه عراف قصد مداخله مستقیم در امور ایران را داشته باشد، مشاهده نمی شود.

* تفسیر خبرگزاری رویتر از مناسبات ایران وعراق روند شکل گیری مناقشات دو کشور پس از پیروزی انقلاب اسلامی و تأثیر این کشمکش ها بر امنیت منطقه.

* تفسیر رویتر از ملاقات قریب الوقوع حافظ اسد رئیس جمهوری سوریه و احمد حسن البکر رئیس جمهوری عراق برای مذاکره درباره تصویب فرمول قانون اساسی برای اتحاد دو کشور.

* اظهارات سخنگوی کاخ سفید درباره اختلاف آمریکا و عربستان در مورد مذاکرات صلح خاورمیانه ؛ تأکید وی بر ادامه ساخت پایگاه نظامی در عربستان؛ گزارش آسوشیتدپرس از متوقف شدن فشار آمریکا بر عربستان برای حمایت از پیمان صلح مصر و اسرائیل.

 

برگرفته از کتاب روز شمار جنگ ایران و عراق- زمینه سازی؛ جلد دوم، بحران در خوزستان؛ نویسنده، حسین یکتا

مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

 

 

 

آخرین به روز رسانی در دوشنبه 22 خرداد 1391 ساعت 04:46
 
گزارش روز شمار 21/3/1358
نوشته شده توسط گروه تفحص رشت   
يكشنبه 21 خرداد 1391 ساعت 08:21

 بسمه تعالی

 

* گزارش برگزاری سومین و چهارمین جلسه کنفرانس طرح خود مختاری کردستان در سنندج؛ طرح خواسته های سه گانه شورای شهر سنندج و قرائت قطعنامه حزب دمکرات کردستان در جلسات امروز و ارسال تلگرام کنگره برای عزالدین حسینی، قاسملو و غنی بلوریان جهت شرکت در کنگره روز آینده.

* شروع فعالیت رسمی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی سمنان. در اطلاعیه سپاه سمنان، برقراری نظم و امنیت در کشور، مبارزه با توطئه های امپریالیسم و ضد انقلاب و ارتجاع داخلی تا ریشه کن شدن آنها، در رأس کارهای سپاه ذکر شده است.

* شیخ علی تهرانی رئیس دادگاه انقلاب اسلامی مشهد کیفیت صدور احکام در دادگاه های انقلاب اسلامی را با توجه به نوع جرایم و براساس موازین شرعی تشریح کرد. توضیحات وی در مورد جرائمی چون مفسد فی الارض و محاربه با خدا و رسول خدا و همچنین فلسفه توبه در اسلام  و عفو عمومی.

* دکتر یزدی مواضع و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران در قبال امنیت منطقه خلیج فارس، پیمان آر. سی. دی و همکاری کشورهای منطقه را برای دفاع از خلیج فارس تشریح کرد.

* ادامه سیاست دولت عراق در تجاوزات مرزی و نمایش قدرت به بهانه تعقیب کردهای معارض عراقی؛ تجاوز امروز دو هواپیمای عراقی به فضای ایران در منطقه دزلی و پخش اعلامیه هایی تهدیدآمیز مبنی بر بمباران پیشمرگان کرد.

* تظاهرات گروه ها و احزاب ایرانی و عراقی  فعال در ایران علیه دولت بعثی در مقابل سفارت عراق در تهران با شعار مرگ بر البکر و صدام  و اعلام تنفر از بمباران شهرهای مرزی و صدور قطعنامه 5 ماده ای در محکومیت دخالت عراق در حوادث خرمشهر و خصومت آن با انقلاب اسلامی.

* ادامه جنگ شدید تبلیغاتی در مطبوعات ایران و عراق؛ تفسیر روزنامه کیهان تحت عنوان " حاکمیت فاشیسم در عراق".

* پخش جزوه ای افشاگرانه در بین تظاهرکنندگان امروز با امضای سازمان امت اسلامی درباره جنایات حکومت عراق در حمله به روستاهای مرزی ایران و خیانت های این رژیم به مردم مسلمان عرب، انقلاب فلسطین و انقلاب اسلامی ایران و کارنامه عملکرد آن از زمان به قدرت رسیدن تاکنون.

* گزارش محرمانه سفارت آمریکا در کویت به وزارت امور خارجه آن کشور با عنوان" روابط ایران و عراق و ایران و کویت": رهبری عراق فکر می کند حکومت شیعی ایران ممکن است در میان شیعیان عراق آشوب و اغتشاشی بپا سازد.

 

برگرفته از کتاب روز شمار جنگ ایران و عراق- زمینه سازی، جلد دوم، بحران در خوزستان، نویسنده، حسین یکتا

مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی

 

 

 

 

 

آخرین به روز رسانی در يكشنبه 21 خرداد 1391 ساعت 09:11
 
محل اعزام رزمندگان به جبهه
نوشته شده توسط گروه تفحص رشت   
دوشنبه 26 دی 1390 ساعت 18:55

عنوان: محل اعزام رزمندگان به جبهه

آدرس: رشت- میدان شهداء

مختصات: طول:  ً  E  49  35َ   07.7  عرض:  ًَN  37  16َ   46.7

تاریخ: در طول سالهای دفاع مقدس

شرح: یکی از وقایع مهم مربوط به سالهای دفاع مقدس، اعزام رزمندگان به جبهه های حق علیه باطل می باشد که ازحال وهوای خاصی برخوردار بوده است.

اعزام رزمندگان درشهرستان رشت معمولاً از میدان شهدا( شهرداری- مرکز شهر) به سوی جبهه های جنگ صورت می گرفت و همواره با حضور پر شور مردم، مسئولین انقلابی و روحانیون همراه بوده و باعث دلگرمی و افزایش روحیه برای رزمندگان در آن سالها بوده است.

این مکان از این جهت از اهمیت و ارزش خاصی برخوردار بوده و در اذهان مردم شهید پرور و انقلابی رشت زنده می باشد.

اولین گروه اوایل مهر ماه 1359 به استعداد یک گروهان متشکل از پاسداران و بسیجیان  به منطقه سر پل ذهاب اعزام گردید که با شهادت 13 تن از این گروه و تشییع پیکر پاکشان در رشت، این میدان به نام میدان شهداء ذهاب مزین شد.

(تا پایان جنگ تحمیلی  حدود 50000 رزمنده به جبهه های حق علیه باطل اعزام شد.)

 برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید

 

عنوان: محل اعزام نیرو

آدرس: رشت- خیابان استقامت- کوچه ابوذر- مجتمع یاس

مختصات: طول:  0ً/50   33َ  49   E   عرض:  ً 9/14  16ََ   37    N

تاریخ: در طول سالهای دفاع مقدس

شرح:

در طول سالهای دفاع مقدس، جهت اعزام نیروهای رزمنده به جبهه های حق علیه باطل، در هر شهر معمولاً مکانهای خاصی مانند سالن ها یا سوله های بزرگی را برای تجمع و آماده سازی اولیه برای اعزام به مراکز آموزش و یا اعزام به جبهه های غرب یا جنوب، مورد استفاده قرار می گرفت.

یکی از این مکانها در شهرستان رشت که شاهد قدوم مبارک رزمندگان بوده، مجتمعی در محله استقامت است که در طول سالهای دفاع مقدس محل تجمع و سازماندهی و تجهیز رزمندگان بسیجی بوده (البته در شهرهای دیگر استان گیلان، از مقرهای سپاه برای تجمع اولیه استفاده می شده است) و از همین جهت این مکان از اهمیت ویژه برخوردار بوده است.

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: محل اعزام رزمندگان به جبهه

آدرس: رشت- خیابان شهدا- میدان زرجوب-کوچه مهدیه

مختصات: طول:  ً86/00  36َ   49  E    عرض:   16ً/57    16َ   37   N

تاریخ: در طول سالهای دفاع مقدس

شرح: مهدیه رشت با شکل گیری انجمن انصارالحسین در سال 1354 توسط تنی چند از عاشقان به امام زمان(عج) و راهنمائی علمای اسلام خصوصاً شهید حاج احمد کافی ، بنا گذاشته شد و قبل از انقلاب محل برگزاری مراسم مذهبی خصوصاً دعای کمیل و ندبه بوده که همین امر باعث جذب و گردهمائی نیروهای انقلابی می شده است. مهمترین واقعه در آن زمان مراسم ترحیم شهید حاج احمد کافی در مهدیه رشت بود که با حضور پر شور مردم و نیز تدابیر شدید امنیتی از طرف شهربانی و ساواک رشت، همراه بود و منجر به دستگیری تنی از اعضاء هیئت امناء توسط شهربانی گردید.

بعد از انقلاب مهدیه رشت چندین کارکرد مهم در سطح شهر و استان داشته از جمله محل برگزاری مراسم مذهبی، برگزاری دعای کمیل و ندبه، برگزاری نماز جمعه و جماعت، جذب و ارسال کمک های مردمی برای جبهه های حق علیه باطل و خصوصاً گردهمائی و آماده سازی و اعزام نیروهای رزمنده به جبهه که از حال و هوای خاصی برخوردار بوده است.(البته بعد از شکل گیری مراکز مربوطه همچون مرکز اعزام نیرو در استقامت و مصلی رشت و مرکز پشتیبانی شهید قناد، برخی از امور از مهدیه به این مراکز منتقل گردید.)

هم اکنون مهدیه رشت محل برگزاری مراسم مذهبی و برگزاری دعای کمیل و ندبه و نیز برگزاری یادواره های شهداء می باشد.

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: محل آموزش و اعزام

رزمندگان به جبهه

آدرس: رشت- میدان پاسداران- بلوار بوستان کشاورز- کانون بسیج جوانان

آدرس: طول:  80ً/30    َ36    49   E    عرض:  67ً/23    16َ   37    N

تاریخ: اوائل سالهای دفاع مقدس

شرح: کانون بسیج در زمان طاغوت به کاخ جوانان معروف و به امور تفریحی ورزشی جوانان می پرداخت. بعد  از انقلاب در سال 1357 که این مکان در اختیار سپاه پاسداران قرار گرفت به مقر بسیج معروف شد، این مکان در همان سالها به علت نیاز جبهه ها به نیروهای رزمنده جوان و کارآمد ، به سرپرستی عده ای از برادران سپاهی( از جمله آخوندزاده- صلاحکار- شکری و...) به محل آموزش نیروهای بسیجی تبدیل شد( که این کلاسها شامل اسلحه شناسی- صف جم- تاکتیک و تکنیک های رزم و ...بوده) و پس از آموزش اولیه بر حسب نیاز  به جبهه  و یا پادگانهای آموزشی جهت آموزش تکمیلی، اعزام می شدند.

یکی دیگر از کارکردهای این مکان، آماده نگهداشتن نیروهای جوان بسیجی با تشکیل تیمهای ورزشی و اجرای مسابقات ورزشی بوده و چون این مکان دارای زمین ورزشی و استخر شنا بوده این امر به خوبی به انجام رسیده و نیروها را از نظر جسمی و روحی در حد مطلوبی نگه می داشتند. هم اکنون این مکان با نام کانون بسیج جوانان، برای ارتقاء سطح فرهنگی ورزشی جوانان مورد استفاده قرار می گیرد.

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: بمباران مناطق مسکونی

آدرس: رشت- خیابان سعدی- بلوار معلم(حسین آباد)- کوچه های طالقانی و کوچه آذین 
مختصات:  

 طول: ً69/44   َ34    49  E 

     عرض:  07ً/00   17َ   37    N     

   طول:  ً40/42   34َ   49   E   

 عرض:  ً02/04    17َ   37   N

      طول:  69ً/45   َ34   49   E      

 عرض:  23ً/01    17َ   37   N

 طول:  22ً/45   34َ   49  E 

 عرض:  27ً/02   17َ    37   N

 

 

تاریخ: 25/11/1365

شرح: در پی حملات وحشیانه ی رژیم بعث عراق در دوران دفاع مقدس به شهرها، هواپیمای جنگی عراق در تاریخ25/11/1365 حدود ساعت 30/12 ظهر ( به قصد بمباران فرودگاه رشت)، مناطقی از شهر رشت را مورد هدف راکتهای خود قرار دادند که تعداد 6 راکت به خیابان معلم (حسین آباد) و اطراف آن( روبروی استانداری جدید) اصابت نمود. که 3 راکت به استانداری ( که در آن زمان باغ بوده) و خیابان و مغازه های اطراف آن اصابت و 3 راکت دیگر نیز به کوچه های طالقانی اول و سوم و نیز به کوچه آذین اصابت نمود و باعث تخریب کامل 4 خانه و آسیب دیدن 10 خانه دیگر شد و متاسفانه 10 نفر(از طفل شیرخوار تا افراد مسن) شهید و تعدادی نیز مجروح گردیدند.

مزار شهدای بلوار معلم(حسین آباد) در گلزار شهدای رشت(تازه آباد) می باشد.

نام شهید:

1-احمد عاشوری

فرزند: امید علی

تولد: 1317

شهادت: 25/11/1365

2-اردشیر عباسی

فرزند: طرفانعلی

تولد:1314

شهادت: 25/11/1365

3-حسن اسماعیل زاده

فرزند: یحیی

تولد: 1349

شهادت: 25/11/1365

4-حسین اطمینان

فرزند: حسن

تولد: 14/6/1364

شهادت: 25/11/1365

5-علی اطمینان

فرزند: حسن

تولد: 30/2/1354

شهادت: 25/11/1365

6-صغری دارابی

فرزند: وهاب

تولد: 1309

شهادت: 25/11/1365

7-لیلا درویش حقجو

فرزند: شیر علی

تولد: 1325

شهادت: 25/11/1365

8-محمد رودباری

فرزند: مهرعلی

تولد: 1317

شهادت: 25/11/1365

9-میلاد حسینی

فرزند: عزیز

تولد: 1364

شهادت: 25/11/1365

10-هادی اسماعیل زاده

فرزند: حسن

تولد: 1362

شهادت: 25/11/1365

  

 
 

عنوان: بمباران مناطق مسکونی

آدرس: رشت- خیابان تختی- نبش کوچه بازدیدی

مختصات: طول: 84ً/26   35َ   49  E    عرض: 18ً/21   17َ   37  N

تاریخ: 25/11/1365

شرح: در دوران دفاع مقدس ، شهرستان رشت چنذین بار مورد حمله هوائی رژیم بعث عراق قرار گرفت که در یکی از این بمبارانها( که احتمالاً هدف آن از بین بردن فرورگاه رشت بوده) یکی  از نقاط پر جمعیت شهر رشت واقع در خیابان تختی( که در جهت جنوب فرورگاه  رشت واقع شده) در ساعت 45/12 ظهر، مورد اصابت بمبهای هواپیماهای عراقی قرار گرفت.

در این بمباران 3 باب منزل مسکونی بطور 100% تخریب شد و یک نوجوان به نام سیامک سعیدی به شهادت رسید و تعدادی نیز مجروح شدند که بصورت سرپائی مداوا گردیدند. در حال حاضر یکی از کوچه های فرعی کوچه ی بازدیدی به نام این شهید مزین شده است.

مزار شهید سیامک سعیدی در گلزار شهدای شهرستان رشت( تازه آباد) می باشد.

نام شهید:

1-سیامک سعیدی

فرزند:قنبر

تولد:14/8/1352

شهادت:25/11/1365

 برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: بمباران مناطق مسکونی

آدرس: رشت- جاده پیربازار- کیلومتر5-(جنب شادفر) محله رجب آباد

مختصات: طول:  0ً/28   39َ    49   E    عرض: 1ً /01   20َ   37   N

تاریخ: 15/12/1366

شرح: در دوران دفاع مقدس، شهرستان رشت چندین بار مورد حمله هوائی رژیم بعث عراق قرار گرفت که در یکی از این بمبارانها( که احتمالا هدف آنان از بین بردن فرورگاه رشت بوده) روستای رجب آباد از توابع پیربازار که در سمت شمالی فرودگاه کیلومتر 5 رشت قرار دارد، مورد حمله هوائی قرار گرفت و بعث تخریب یک باب منزل مسکونی(خانواده محمودی) و شهادت 5 نفر از اعضای یک خانواده(مادر و 4 فرزند) گردید.

مزار شهدای این خانواده در گلزار شهدای مسجد جامع  پیربازار می باشد.

اسامی شهدای این بمباران:

1-رحیمه کریمی

فرزند اسماعیل

تولد 1339

شهادت 15/12/1366

2-رقیه محمودی

فرزند خلیل

تولد 1357

شهادت 15/12/1366

3-جهانگیر محمودی

فرزند خلیل

تولد 1360

شهادت 15/12/1366

4-جهانبخش محمودی

فرزند خلیل

تولد 1362

شهادت 15/12/1366

5-جهاندار محمودی

فرزند خلیل

تولد 1366

شهادت 15/12/1366

 برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: بمباران مناطق مسکونی

آدرس: رشت- محله بیجار خاله- بعد از مدرسه ابتدائی

مختصات: طول: ً07/28   َ32   49    E  عرض: ً17/44   َ21   37   N

تاریخ: 12/12/1366

شرح: در دوران دفاع مقدس، شهرستان رشت چندین بار مورد حمله هوائی رژیم بعث عراق قرار گرفت که در یکی از این بمبارانها( که احتمالا هدف آنان از بین بردن فرورگاه رشت بوده) روستای بیجارخاله از توابع پیربازار که در سمت شمالی فرودگاه کیلومتر 2 پیربازار قرار دارد، حدود ساعت 10 شب مورد حمله ی هوائی قرار گرفت و باعث تخریب یک باب منزل مسکونی(خانواده شاد) و شهادت 4 نفر اعضای یک خانواده(پدر- دختر- پسر- عروس خانواده) و مجروحیت 2 نفر دیگر(مادر و پسر دیگر خانواده) گردید.

مزار شهدای این خانواده در مزار مسجد صاحب الزمان پیربازار می باشد.

اسامی شهدای این بمباران:

1-غلامحسین شاد

فرزند بلوک باشی

تولد 1314

شهادت 12/12/1366

2-فاطمه شاد

فرزند غلامحسین

تولد 1346

شهادت 12/12/1366

3-مهدی شاد

فرزند غلامحسین

تولد 1342

شهادت 12/12/1366

4-معصومه نظری

فرزند اسکندر

تولد 1343

شهادت 12/12/1366

 برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: معراج شهداء

آدرس: رشت- میدان پاسداران(پل عراق)- خیابان پاسداران- ناحیه مقاومت بسیج شهرستان رشت

مختصات: طول:  16ٌ/18   36َ   49   E    عرض:  04ً/10   16َ   37   N

تاریخ: در طول سالهای دفاع مقدس تا هم اکنون

شرح: در طول سالهای دفاع مقدس، جهت تشییع پیکر مطهر شهدای جنگ تحمیلی در استان گیلان خصوصاً شهرستان رشت، مقر کنونی ناحیه مقاومت بسیج شهرستان رشت محل تشییع و وداع با شهداء بوده و پیکر شهدای شهرستان رشت و دیگر شهرهای استان گیلان از جلوی مقر سپاه به سمت میدان شهداء( شهرداری) تشییع و بعد از انجام مراسم مذهبی و وداع با شهداء، در گلزارهای شهداء ، به خاک سپرده می شدند.

 از این نظر مقر سپاه( در محله ی پل عراق) به دلیل تشییع شهداء و حضور خانواده های شهداء و مردم انقلابی و برگزاری مراسم وداع با شهداء از اهمیت خاصی برخوردار است.

 لازم به ذکر است معراج شهدای رشت در طول دوران دفاع مقدس تاکنون شاهد بیش از 8000 شهید سرافراز این استان بوده است و آخرین بار پیکر پاسدار شهید فدائی نژاد که به دست گروهک پژاک به شرف شهادت نائل گردید در شهریور سال 1390 از این مکان تشییع شده است.

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

  

عنوان: گلزار شهداء

آدرس: رشت- خیابان شهداء- میدان جانبازان- گلزار شهداء

مختصات: طول: 1ً/18   37َ   49   E   عرض: 3ً/2   17َ   37   N

تاریخ: از تاریخ 28/3/1357 تا هم اکنون

شرح: مکان گزار شهدای شهرستان رشت در محدوده ی قبرستان عمومی شهر بعد از خاکسپاری اولین شهید(هادی مهرزاد صابر) در تاریخ 28/3/1357 به عنوان مزار شهدای رشت انتخاب شد. محدوده مزار شهداء سرپوشیده بوده و در محوطه اصلی ، حسینیه و مسجد(در حال تاسیس) نیز وجود دارد(لازم به ذکر است مزار شهدای انقلاب در سمت راست مزار شهدای دفاع مقدس در محوطه قبرستان عمومی واقع شده است).

در این گلزار تا سال 1387 تعداد 838 شهید انقلاب و دفاع مقدس آرمیده اند همچون فرماندهان دفاع مقدس(سردار شهید قلی پور- شهید بیگلو- شهید حق وردیان و...) شهدای مکه و مصلی رشت- 15 شهید مربوط به بمباران مناطق مسکونی و همچنین تعداد 30شهید گمنام دفاع مقدس. ضمناً شهرستان رشت دارای 5 مزار دیگر مربوط به شهدای گمنام نیز می باشد که عبارتند از:

1-مزار شهدای گمنام مصلی رشت.
2-مزارشهدای گمنام دانشگاه گیلان.
3-مزار شهدای گمنام حسینیه حضرت ابوالفضل(علیه السلام).
4-مزار شهید گمنام پادگان نیروی دریائی ارتش.
5-مزار شهید گمنام لشکر عملیاتی قدس.

 

 

 

 

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: روز حماسی

تشییع 110 شهید

آدرس مسیر تشییع: از معراج شهداء رشت تا میدان شهداء و در آخر گلزار شهداء

تاریخ: 8/5/1371

شرح: بعد از پایان جنگ تحمیلی و اجرای عملیات تفحص پیکر مطهر شهداء در مناطق جنگی غر ب و جنوب، در سال 1371 تعداد 110 شهید سرافراز دفاع مقدس، از معراج شهداء(پل عراق) بر روی دوش مردم شهید پرور و انقلابی رشت تشییع شدند.

مسیر حرکت کاروان شهداء استان از معراج شهداء تا میدان شهداء(شهرداری) بوده و پس از اجای مراسم نوحه خوانی و وداع با شهداء به سمت گلزار شهداء(تازه آباد) حرکت نموده و تعدادی از این شهداء در گلزار شهدای رشت و بقیه شهداء در گلزارهای دیگر شهرهای استان گیلان آرمیدند.

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

عنوان: اسکان مهاجرین جنگ تحمیلی

آدرس: 1-پاساژ(سبزه میدان)   2-سینما سعدی(ابتداء خیابان سعدی)

3-فروشگاه سپیدرود(خیابان آزادگان) 4- انبار کمیته امداد(حمیدیان)

 طول:  55ً/51    35َ    49   E  

طول:  52ً/30    33َ    49    E

عرض: 79ً/09   َ16   37   N

عرض:   ً75/11   16َ   37   N

 

   

طول:  22ً/00   َ35    49    E

طول:  68ً/50    34َ   49    E

عرض: ً06/49   16َ   37   N

عرض: 16ً/41   16َ   37   N

     

تاریخ: اوائل جنگ تحمیلی تا پایان دفاع مقدس

شرح: بعد از شروع جنگ تحمیلی، ساکنین شهرهای درگیر در جنگ، با استانهای همجوار و سپس به استانهای دورتر از جمله به استان گیلان منتقل شدند. ابتداء مهاجرین توسط جمعیت هلال احمر در کمپ هایی در شهر بندر انزلی اسکان داده شدند و زمانیکه تعداد آنان اضافه شد به دستور استاندار گیلان (شهید مهندس انصاری) مسئولیت این کار به کمیته امداد سپرده شد و با در اختیار گرفتن تمامی ویلاهای دولتی در استان گیلان(از چابکسر تا آستارا) و نیز چند مرکز در رشت، مهاجرین اسکان داده شدند.

با زیاد شدن تعداد مهاجرین جنگ( که حدود 10000 نفر بودند) احساس شد با تشکیلات مربوطه ایجاد گردد. و بعد از جلسه ای با حضور استاندار و نماینده ولی فقیه و مسئول کمیته امداد، بنیاد مهاجرین تاسیس و زیر نظر کمیته امداد، فعالیت خود را آغاز نمود. این بنیاد توانست با حمایت استاندار و تبلیغات نماینده ولی فقیه و جذب کمکهای مردمی حدود 6000 الی 7000 نفر از مهاجرین را در ویلاها دولتی نوار ساحلی و ساختمانهای داخل شهرها، اسکان داده و غذای گرم را در 2 ماه  اول برای آنان تهیه نماید.

اما چون این کار بسیار مشکل بود قرار شد جیره خشک(برای پخت و پز) و مقرری ناچیزی در اختیار آنان قرار گیرد. به تدریج مهاجرین با ایجاد کارهای مناسب،اقتصاد خود را تا حدودی تثبیت نموده و بعد از آن  فقط برای مسائل جزئی( مثل گرفتن نامه برای ادارات) به بنیاد مهاجرین مراجعه می کردند.

این امر تا پایان دفاع مقدس ادامه داشت  تا بعد ازجنگ تحمیلی و منحل شدن بنیاد مهاجرین، اکثراً به شهرهای خود باز گشتند( به غیر از عده کمی که با ایجاد کار مناسب و یا ازدواج به نوعی گیلانی محسوب می شدند).

مکانهای مورد استفاده مهاجرین در رشت عبارتند از:

1-آپارتمانهای فوقانی سپیدرود(در خیابان آزادگان) که جزء اموال وزارت کشاورزی بود و حدود 4 خانوار تا پایان جنگ تحمیلی در آن زندگی می نمودند.

2-پاساژ معانی(واقع در سبزه میدان)که متعلق به مرحوم حاج معانی از بازاریان رشت بود که بدون هیچ چشم داشتی و در راه رضای خدا، سالها در اختیار کمیته امداد قرار داده بود و حدود 12 خانوار ازمهاجرین در واحدهای فوقانی آن زندگی میکردند.

3-سینما آبشار(مولن روژ سابق واقع در ابتداء خیابان سعدی) که متعلق بنیاد مستضعفان بوده و 4 خانوار از مهاجرین در واحدهای فوقانی آن زندگی می کردند.

4-سوله ی انبار کمیته امداد امام خمینی(واقع در ابتداء حمیدیان) که در این مکان 3 خانوار از مهاجرین تا پایان جنگ تحمیلی زندگی می کردند.

برای دیدن تصاویر مربوطه کلیک کنید.

 

 

آخرین به روز رسانی در سه شنبه 30 خرداد 1391 ساعت 14:04
 
<< ابتدا < قبلی 21 22 23 24 25 بعدی > انتها >>

صفحه 25 از 25